بلوتوث محتاج روابط عمومی
حتی خلاقیت بزرگ بلوتوث نیز محتاج یک روابط عمومی خلاق بود!
مقدمه
درسال 1999 وقتی یک تیم نه نفره که بتازگی از شرکت CCL(Cambridge Consultant Ltd) منشعب شده بودند و قصد تاسیس شرکت جدیدی بنام CSR(Cambridge Silicon Radio) راداشتند ، شاید خود نیز تصور نمیکردند که بسرعت تبدیل به یک قطب بزرگ درصنعت تراشه های رادیویی شوند.CSR دارای سرمایه اولیه قابل توجه ای نبود ولی درعوض مجموعه ای بود ازایده های بزرگ که یکی از این ایده ها برای جهش خیره کننده این شرکت کافی بود.
امروزه همه با سرویس بلوتوث (Bluetooth) آشنا هستیم. سرویس بی سیم بردکوتاه مورد استفاده دربسیاری از وسایل الکترونیکی و کامپیوتری که بیشترین کاربرد رادرگوشی های موبایل دارد.اگرچه بنیانگذار این تکنولوژی کنسرسیومی متشکل ازشرکت های اریکسون، نوکیا، اینتل و توشیبا بود اما نمی توان ازنقش تعییین کننده CSR درپیشرفت و تحول این تکنولوژی غافل شد. این CSR بود که برای اولین بار میکروکنترل بلوتوث را فقط دریک چیپ رادیوئیCMOS 4/2 گیگاهرتزی جای داد وآنرا Bluecore1 نامید.این تراشه با مزیت های فنی و توجیه اقتصادی نه تنها بازارموبایل را تسخیرکردبلکه دربسیاری ازمحصولات الکترونیکی دیگرازلپ تاپ وپرینترگرفته تا PDA جای خودرابازکرد.
اما CSRواقعا چگونه به اینجارسید؟ درآغازکار این شرکت نیزمانند اکثرشرکت های نوپا با مشکلاتی مانند کمبود پول و نیروی انسانی متخصص مواجه بود. ضمنا بدنبال کسب اعتباروخوشنامی درحوزه کاری خود بود تا بتواند نظر شرکت های بزرگ سفارش دهنده را جلب کند. اگراین اهداف محقق شد و CSRبسرعت به شرکتی با گردش مالی میلیارد دلاری تبدیل گردید علت اصلی چیزی نبود جز یک استراتژی موفق روابط عمومی.
ادامه دارد...