سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
روابط عمومی به زبان آدمیزاد
این تارنما میعادگاهی است برای تمامی علاقمندان به مباحث روابط عمومی، مدیریت، خلاقیت، راهکارهای کسب موفقیت، کارآفرینی و ...؛ اگر ارایه کننده کالا و خدمات هستید، اگر وبلاگ نویسید یا به هر روش دیگری به اشاعه افکار خود می پردازید سری به ما بزنید: کلیه افراد علاقمند می توانند در یک دوره یک ماهه آزمایشی با وبلاگ "روابط عمومی به زبان آدمیزاد" (مهر 84) همکاری نمایند در صورت احراز شرایط با ما خواهید ماند. افراد غیر فعال و یا فعال در زمینه غیر مرتبط حذف خواهند شد.
نویسندگان وبلاگ
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 8641
بازدید دیروز : 12081
کل بازدید : 706855
کل یادداشتها ها : 350
خبر مایه

موسیقی


درود بر شما

 در این پست دومین قسمت آموزش روزنامه نگاری را پی می گیریم.

در پست قبلی به ارزش های خبری (موارد مورد توجه در جمع آوری اطلاعات مربوط به رویداد) و عناصر خبری (موارد مورد توجه در مرحله تنظیم خبر) پرداختیم. این بار به موضوع انواع خبر به لحاظ ارایه می پردازیم؛ در ارایه خبر 6 قسم خبرنویسی رایج وجود دارد.

اقسام خبرنویسی

1-     هرم وارونه (Inverted pyramid): بیشتر در مورد سمینارها، سخنرانی ها و اخبار روزمره بکار می رود.

2- سبک تاریخی (Chronological style): در این روش تمامی وقایع به ترتیب وقوع ذکر می شود. سبک تاریخی بیشتر در مقالات تحقیقی، گزارش ها و پوشش خبری جلسات رسمی (صورت جلسات) بکار می رود.

3-     سبک تاریخی با لید (Combination style): این سبک بیشتر برای خبرهای شهری و حوادث بکار می رود. اصل ماجرا در لید می آید و بعد با فضاسازی به بیان ماجرا می پردازد. در این نوع خبرنویسی فراز و فرود، ریتم و آهنگ، راوی، زاویه دید، صحنه پرداژی و ... مورد توجه قرار می گیرد و به طور کلی ساختار دراماتیک دارد.

4-     پایان شگفت انگیز (Surprise ending): بیشتر برای رویدادهایی که شگفتی و ندرت  از ارزش های اصلی خبری آن است؛ بکار می رود و کلیه ماجرا در پایان خبر است. این نوع خبرها باید دارای ایجاز سبک وارونه و فضا سازی سبک تاریخی با لید باشد.

5-     بازگشت به گذشته: بر عکس شیوه تاریخی ابتدا، پایان ماجرا ارایه می شود و سپس سابقه و پیشینه آن. این سبک بیشتر در خبرهای کوتاه بکار می رود.

6-     شبک تشریحی: در این روش ابتدا یک بخش را کاملا توضیح داده و سپس به سراغ قسمت دیگر می رویم. این سبک بیشتر برای گزارش نویسی و خبرهای طولانی بکار می رود.

نکته! هرم وارونه معمولا برای مسایلی که حاشیه زیاد دارد بکار می رود و سبک تاریخی برای مسایلی که جزییات مهم زیاد دارند.

تفاوت سبک هرم وارونه و سبک تاریخی

لید هرم وارونه شامل همه عناصر و کامل است اما لید سبک تارخی یک توضیح کلی از موضوع است. خبرنگار در سبک هرم وارونه بیشتر امکان ابراز عقیده دارد.

علاوه بر سبک نکته مهم دیگر در تنظیم خبر سخت یا نرم بودن آن است.

سخت خبر (hard news) یا خبر محض (straight news)

سخت خبر، خبر صرف و بدون تحلیل است. این شیوه تنظیم بیشتر مواقع در صفحه بکار می آید. آسوشیتد پرس (AP)، اینترنشنال یونایتد پرس (APT)، آژانس فرانس پرس (AFP) و رویتر (Reuter) مدعی خبر محض اند. چنین خبری باید کاملا ساده و واضح باشد و از جالب ترین بخش به کم جاذبه ترین می رسد (هرم وارونه).

نرم خبر

نرم خبر دقیقا برعکس سخت خبر است. اخبار معمولا به دلیل دخالت دروازه بانان خبر به واقع به صورت سخت خبر تنظیم نمی شوند.

 

گذار

حلقه پیوند و گذار از یک پاراگراف به پاراگراف دیگر است که بسیار باید نامحسوس باشد.

پاره ای از گذارهای رایج

علاوه بر این، افزون بر این، معهذا، بعلاوه، اما، متعاقبا، این همه، بنابراین، به این ترتیب، سپس، و ، بالاخره، در همین حال، همچنین، ضناً، شایان ذکر است، گفتنی است، لازم به ذکر است، در پایان و ...

 

ادامه دارد...


+ درود بر شما. روابط عمومی به زبان آدمیزاد با ادامه معرفی نرم افزار جامع روابط عمومی بروزه!


+ درود بر شما. روابط عمومی به زبان آدمیزاد با ادامه معرفی نرم افزار جامع روابط عمومی بروز شد.


+ درود بر شما. روابط عمومی به زبان آدمیزاد با ادامه معرفی نرم افزار جامع روابط عمومی بروز شد.


+ برای آشنایی با نرم افزار جامع روابط عمومی سری به روابط عمومی به زبان آدمیزاد بزنید.


+ درود بر شما. اگر مایلید بدانید چقدر در روابط عمومی قوی هستید سری به روابط عمومی به زبان آدمیزاد بزنید.


+ به سهامداران خود احترام بگذارید. به آنان نشان دهید که متشخص و امین هستید!


+ تا کنون همه از مشتری مدار گفته اند. سری به روابط عموی به زبان آدمیزاد بزنید و این بار از سهام دار مداری بشنوید.


+ صاحب سهم را مشتری و هواخواه موسسه سازید (1) با افزایش تعدا صاحبان سهام است که می توان دموکراسی اقتصادی را بر پایه های محکم استوار نمود.ادامه...


+ در دنیای تبلیغات خودخواه نباشید. تنها تبلیغات سازمان خود را پیش نبرید گاهی حمایت تبلیغات سازمان های غیرانتفاعی بیشتر به شما کمک خواهد کرد.(اصلاعات بیشتر در روابط عمومی به زبان آدمیزاد)


+ گاهی ممکن است برنامه ای را با زحمات و هزینه زیاد دنبال کنید بدون به دست آوردن کوچکترین نتیجه.پس همیشه برنامه های خود را ارزیابی کنید. سری به روابط عمومی به زبان آدمیزاد بزنید تا با نمونه ای از این مشکل آشنا شوید.






طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ