حرفه ای ها و واژه حرفه ای در کشورهای کمتر توسعه یافته کمتر مورد توجه قرار گرفته است زیرا کمتر اتفاق افتاده است که تجربه و تخصص آشتی کنند و دست در دست هم به آبادانی یاری رسانند .
در چنین کشورهایی اکثر افراد یا صرفا با استناد به تجربیات شخصی فعالیت و کار می کنند یا با تخصص به کار می پردازند و بدون توجه و کمک تجربیات دیگران به تجربه کردن روی می آورند که خود عامل از دست رفتن زمانی طولانی می شود و زمانی تجربه به دست می آید که زمان ترک کار و فعالیت فرا رسیده است .
در حالی که اگر یک متخصص با کمک تجربیات دیگران و فعالیت همه جانبه کار کند در زمانی کوتاه حرفه ای می شود . به مفهومی دیگر حرفه ای با فرمول زیر معنا می یابد:
حرفه ای = تخصص + تجربه
حال با چنین تعریف و تصویری که از حرفه ای داریم می خواهیم بدانیم که روابط عمومی حرفه ای چیست؟ و چه ویژگی هایی دارد ؟
روابط عمومی حرفه ای آن نوع روابط عمومی است که شاغلان آن دارای تخصص باشند و تجربه کافی نیز برای انجام امور به دست آورده باشند به بیانی دیگر اگر مدیر و کارکنان یک روابط عمومی فقط افرادی باشند که بنا به تجربیات خود به شغل روابط عمومی مشغول هستند ما به آن روابط عمومی حرفه ای نمی گوییم همچنین اگر مدیر و کارکنان یک روابط عمومی فقط افرادی باشند که بنا به تخصص های مرتبط (ارتباطات ، روابط عمومی و ...) خود به شغل روابط عمومی مشغول هستند و تجربه کاری مفیدی ( حداقل 5 سال برای مدیران و 3 سال برای کارکنان) ندارند ما به آن روابط عمومی حرفه ای نمی گوییم.
لذا روابط عمومی حرفه ای نوعی از روابط عمومی است که کارکنان و مدیران آن الزاما دارای تخصص باشند و از حداقل تجربیات برخوردار باشند تا بتوانند وظایف چهارگانه روابط عمومی حرفه ای (تحقیقات ، انتشارات ، تبلیغات و ارتباطات) را به نحوی شایسته انجام دهند.
نویسنده: احمد یحیایی
وبلاگ: ارتباطات اجتماعی