دزدان دریایی سومالی که چندی پیش یک کشتی تجاری ایرانی را ربودند و متعاقبا با ربودن یک کشتی اوکراینی حامل تانک و خمپاره انداز بر شدت [حملات] آنها افزوده شد، از روابط عمومی سازمان یافته ای برخوردار هستند!
یکی از فعالیت های روابط عمومی این دزدان، بهره گیری از سخنگوی رسمی مجرب در حرفه ی خود به نام "سوگول علی" است.
خبرنگار روزنامه نیویورک تایمز آمریکا اخیرا مصاحبه ای 45 دقیقه ای با "سوگول علی" به عمل آورده که در آن وی به تشریح گسترده فعالیت گروه خود می پردازد.
قطع نظر از اظهارات "سوگول علی" نکته جالبی که در مصاحبه "Deffery Gettleman" خبرنگار نیویورک تایمز مستقر در نایروبی پایتخت کنیا باوی به چشم می خورد آن است که ظاهرا علاوه بر سوگول علی دیگر دزدان دریایی نیز در ان مصاحبه شرکت داشته ولی گفته اند مجاز به افشای نام خود نیستند و فقط باید در مصاحبه به نام سوگول علی بیایند!
همچنین "سوگول علی" اظهار داشته که توسط یک تلفن ماهواره ای روی عرشه کشتی اوکراین حامل تانک، توپ و خمپاره انداز در حال گفتگو، با خبرنگار نیویورک تایمز است.
از سوی دیگر نگاهی به محتوای مصاحبه و اظهارات سنگوی دزدان نشان می دهد که وی به فن بیان و اقناع تسلط کافی دارد.
در این زمینه "سوگول علی" می گوید که دزدان دریایی هیچ اقدام خشونت آمیزی نمی کنند و تنها هدف آنها از این کار دست یابی به پول است.
وی می گوید: آنها به این دلیل کشتی ها را در آن منطقه می ربایند که بسیاری از این کشتی ها به قلمرو آبی سومالی نفوذ و در آنجا به طور غیرقانونی اقدام به ماهیگیری و دفن زباله های خود می کنند.
سخنگوی دزدان دریایی با اشاره به این نکته که جهان در مورد آنها دچار سو تفاهم شده، توضیح می دهد که آنها راهزن نیستند، بلکه راهزن آنهایی هستند که از طریق قلمرو آبی متعلق به آنها به حمل و نقل سلاح می پردازند.
"سوگول علی" گروه خود را صرفا نگهبان ساحل می داند و اینکه آنها برای حراست از قلمرو آبی خود در آنجا اقدام به گشت زنی می کنند.
سخنگوی دزدان دریایی درباره کشتی تاری "FIANA" متعلق به اوکراین که حامل تانک و دیگر سلاح های سنگین بوده است، می گوید: پیش ازتسخیر کشتی آنها اطلاعی از محموله کشتی نداشتند. وی با تشریح این نکته که گروه متبوع وی در برابر آزادی کشتی اوکراینی 20 میلیون دلار نقد مطالبه کرده است، یادآور می شود که البته رقم فوق با مذاکره می تواند قابل چانه زنی باشد!!
خبرنگار نیویورک تایمز در ادامه مصاحبه خود در تشریح اطلاعات زمینه ای مربوط به فعالیت دزدان دریایی توضیح می دهد که صنعت دزدی دریایی در سواحل مالزی از 10 الی 15 سال پیش در پاسخ به ماهیگیری غیر قانونی در سواحل آن کشور از سوی بیگانگان شروع به کار کرد و به تدریج با از هم پاشیده شدن حکومت در آن کشور رشد فزاینده ای یافت.
دزدان دریایی در سرقت کشتی ها هیچ محدودیتی قایل نیستند و فقط در سال جاری بیش از 20 کشتی توسط آنها ربوده شده که به ازای هر یک میلیون ها دلار به دست آوردند. آنها معمولا با کارکنان کشتی هایی که می دزدند رفتار مسالمت آمیزی دارند و به خود کشتی و نیز محموله آنها نیز آسیبی نمی رسانند.
با این حال "سوگول علی" در مصاحبه با نیویورک تایمز اجازه نداده است تا با هیچیک از گروگان ها تلفنی صحبت کند.
خبرنگار "نیویورک تایمز" که در پی 50 بار تلاش برای مکالمه تلفنی با سخنگوی دزدان دریایی موفق به تماس با وی شده است، سن "سوگول علی" را بین 25 تا 40 سال حدس می زند.
با استفاده از:
http://www.IHT.com/BIN/PRINTFRIENDLY.PHP?ID=16581174
http://www.INDIANEXPRESS.com?story-print.php?storyID=372551
منبع:
ماهنامه روابط عمومی، شماره 62، آبان 84، ص 56 و 57