روابط عمومی ها بر چه مداری می چرخند؟
یکی از مطالب مهمی که پیرامون نقش، جایگاه و وظایف روابط عمومی مطرح می باشد، این است که روابط عمومی در مرکز یک چند ضلعی ارتباطی وجود دارد که مدیران، کارکنان، مردم، سایر سازمان ها، مشتریان، رسانه ها و ... هر کدام یک ضلع این چند ضلعی را تشکیل می دهند و روابط عمومی باید ضمن ارتباط متقابل با آنان و روشنگری پیرامون عملکرد سازمان متبوع، کاستی های سازمان و عملکردهای آن را شناسایی کند.
با شناختی کاستی ها وظیفه روابط عمومی پایان نمی یابد بلکه باید مکانیزمی را طراحی و اجرا کند که بتواند از طریق مجاری ایجاد شده برای ارتباط همه مخاطبان، حرف ها، گلایه ها، انتقادها و پیشنهادهای آنان را بهخوبی شنیده، دریافت و ثبت کرده و با ترجمه آن ها به زبان قابل فهم برای میدران و مسوولان سازمان، تا حصول نتیجه پیگیری نماید و از سوی دیگر پاسخ های منطقی سازمان را به زبان قابل فهم برای مردم و مخاطبان ترجمه کرده و در مجموع، اجزای سازمان متبوع را در برابر پرسش ها و ابهام های مطرح پاسخگو سازد.
یک روابط عمومی شایسته، همواره گلایه ها، شکایت ها و پیشنهادهای مردم و سایر مخاطبان را به عنوان یک فرصت بهبود برای سازمان تلقی می کند و به دنبال شناخت نقاط قوت و ضعف سازمان، بدون گریز از واقعیت ها و پنهان کاری ضعف هاست و به ورت واقع گرایانه تلاش می کند تا با رفع کاستی ها، بین سازمان و مخاطبانش تفاهم حاصل نماید.