کمپانی هواپیمایی بویینگ برای برگزاری جشن چهلمین سال تاسیس خود می خواست تاریخچه فعالیت کمپانی را باطلاع مردم و مخصوصا باطلاع کتابخانه ها و موسسات آموزشی برساند پس به رییس روابط عمومی خود یک سال مرخصی داد و او را مامور نمود که کتاب مورد نظر را به طرز شیوا تالیف کند. رییس روابط عمومی کتاب را آماده و به وسیله یکی از ناشران معروف منتشر نمود. طولی نکشید که آن کتاب یکی از پرفروش ترین کتاب ها شد.
یکی دیگر از کمپانی های کنسروسازی آمریکا به منظور اینکه شیوه تدریس علوم را در دبیرستان های حوزه فعالیت خود عوض کند و شیوه موثر و مدرنی را به جای شیوه بی اثر سابق معمول دارد کلاس های مخصوصی برای مدت دو هفته در یکی از دانشگاه های معروف برای دبیران علوم ترتیب داد. این تدبیر بزودی اثر خود را بخشید و شیوه جدید تدریس علوم در دبیرستان ها رواج پیدا کرد.
یک کارخانه داروسازی از روحانیون دعوت کرد که طرز تولید دارو را از ابتدا تا آخر تماشا کنند. در آخر بازدید جلسه ای بین روحانیون و گردانندگان کارخانه تشکیل شد که ضمن آن اطلاعاتی در اختیار روحانیون گذاشته شد و به سوالات آنان نیز جواب داده شد. از آن پس کارخانه شهرت و معروفیت زیادی کسب کرد (البته این موضوع بستگی به محبوبیت قشر دعوت شده در جامعه دارد!)
ادامه دارد...
منبع: جزوه درسی اصول روابط عمومی، دکتر حسین افخمی، سال تحصیلی 87-88، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده علوم اجتماعی، گروه ارتباطات اجتماعی، دوره کارشناسی.