با افزایش تعداد صاحبان سهام است که می توان دموکراسی اقتصادی را بر پایه های محکم استوار نمود. تامین مالی هر شرکت و موسسه در حقیقت تامین شغلی مدیران در دست سهام داران می باشد. اگر مدیران شرکت نتوانند برای سرمایه گذاری کوچک مردم سود بپردازند هیچکس مایل به سرمایه گذاری نخواهد شد. پس مدیران هوشیار و مآل اندیش نمی توانند از قدرت بالقوه سهامداران غفلت بورزند.
در بعضی از شرکت های خارجی برای اینکه رابطه شرکت با سهامداران خود حسنه باشد کمیته ای مرکب از بعضی مدیران و کارکنان شرکت تشکیل می شود که کلیه امور مربوط به صاحبان سهام را اداره کند. مامور روابط عمومی از جمله کسانی است که در این کمیته عضویت دارد و نقشی فعال ایفا می کند.
در شرکت های مدرن و پیشرو رییس شرکت به هر شخصی که سهم بخرد نامه ای می نویسد و مشارکت او را خیرمقدم می گوید. معمولا این نامه را رییس روابط عمومی بر اساس اطلاعاتی که از شرکت بدست می آورد برای امضای رییس یا مدیرعامل تهیه می کند. رییس شرکت به کمک مسوول روابط عمومی باید سعی کند که یک نسخه از گزارش سالانه برای هر یک از صاحبان سهم ارسال گردد. این گزارش باید حاوی پیامی از جانب رییس یا مدیرعامل باشد و اطلاعات مالی دقیق و مورد اعتمادی در اختیار صاحبان سهم قرار دهد. همراه این گزارش ممکن است پرسشنامه ای به منظور اطلاع از عقاید و نظرات سهامداران به آنها ارسال گردد. متن پرسشنامه باید بوسیله کارشناس روابط عمومی تنظیم گردد.
ادامه دارد...
منبع: جزوه درسی اصول روابط عمومی، دکتر حسین افخمی، سال تحصیلی 87-88، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده علوم اجتماعی، گروه ارتباطات اجتماعی، دوره کارشناسی.